όλα ποδόσφαιρο

Ασκήσεις ποδοσφαίρου

Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε κάποιες από τις ενδιαφέρουσες ασκήσεις ποδοσφαίρου που εφαρμόζονται παγκοσμίως από προπονητές, καθώς και απευθύνονται σε παίχτες κάθε ηλικίας και επιπέδου. Σκοπός μας είναι να βελτιώσετε τις ικανότητές σας εφόσον ασχολείστε με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, ερασιτεχνικά ή απλά το έχετε σαν χόμπι.  Αλλά και αν είστε γενικά ποδοσφαιρόφιλοι χωρίς να παίζετε ποδόσφαιρο, οι παρακάτω ασκήσεις έχουν ενδιαφέρον για να δείτε με ποιους τρόπους μπορεί να προπονηθεί μία ομάδα, ώστε να είναι πιο έτοιμη για έναν αγώνα.

Άσκηση τρίπλας

Μία απλή αλλά αποτελεσματική άσκηση τρίπλας που έχει στόχο να βελτιώσετε την αίσθησή σας με την μπάλα ιδιαίτερα καθώς τρέχετε και επίσης και την αλλαγή επαφής με την μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο, είναι να τριπλάρετε ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε κώνους.

Οδηγίες:

Τοποθετήστε 8 κώνους σε ευθεία γραμμή σε απόσταση μισού με ενός μέτρου μεταξύ τους. Προσπαθήστε να τριπλάρετε με μικρά και γρήγορα βήματα ανάμεσα στους κώνους, αλλάζοντας πόδι με τη μπάλα σε κάθε κώνο. Επαναλάβετε κάμποσες φορές με μικρά διαλείμματα.

Άσκηση πάσας

Μία βασική εξαιρετική άσκηση πάσας που θα οξύνει την ακρίβεια σας, την πρώτη επαφή με τη μπάλα αλλά και την αλλαγή κατεύθυνσης όταν δέχεστε μία πάσα, είναι να πασάρετε τη μπάλα με έναν συμπαίχτη σας πίσω από έναν κώνο ο καθένας, αλλάζοντας πόδι και σχηματίζοντας έτσι ένα νοητό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.

Οδηγίες:

Τοποθετήστε δύο κώνους σε απόσταση περίπου 5 μέτρων μεταξύ τους, και σταθείτε ο κάθε παίχτης πίσω από τον κώνο του. Ο συμπαίχτης σας αρχικά πασάρει με το δεξί πόδι τη μπάλα σε εσάς και εσείς δέχεστε τη μπάλα με το αριστερό. Με μία κίνηση αλλάζετε πόδι και πασάρετε πίσω στο συμπαίχτη σας με το δεξί πόδι, ο οποίος με τη σειρά του θα τη δεχτεί με το αριστερό και θα κάνει το ίδιο. Η ίδια άσκηση μπορεί να επαναληφθεί αλλάζοντας πόδια και πηγαίνοντας με την κατεύθυνση του ρολογιού.

Άσκηση σουτ

Για τη βελτίωση της ακρίβειας και της δύναμης που έχετε όταν σουτάρετε, μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα συμπαίχτη σας να σας στρώνει τη μπάλα και εσείς να σουτάρετε. Μία πολύ διασκεδαστική και απλή άσκηση!

Οδηγίες:

Σταθείτε κάμποσα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο συμπαίχτης σας θα είναι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στη νοητή γραμμή του δοκαριού περίπου. Δώστε πάσα στο συμπαίχτη σας, ο οποίος με τη σειρά του θα σας πασάρει με μία τη μπάλα συρτά μπροστά σας, ώστε να τη βρείτε έξω η και μέσα στην μεγάλη περιοχή, οπότε και σουτάρετε με δύναμη. Βάλτε συγκεκριμένο στόχο σημαδεύοντας τις γωνίες και δοκιμάστε εναλλαγές με χαμηλά ή ψηλά σουτ. Είναι σημαντικό ο συμπαίχτης σας να σας στρώσει καλά τη μπάλα στο σημείο που πρέπει, ώστε να τη βρείτε τρέχοντας και να σουτάρετε την κατάλληλη στιγμή.